Welkom!

In 2009 weer mogelijk? Een rij-vaardige 162 met een korte goederentrein op een van de Nederlandse museum-spoorlijnen? Wij als werkgroep zijn in ieder geval hard aan 't werk om dat gerealiseerd te krijgen. Helpt U mee met een financiŽle bijdrage?

Op deze website vindt U alle informatie over ons restauratie-project: De NS 162. Deze diesellok is sinds 1996 in bezit van de Stibans en zal zo veel mogelijk in originele NS-toestand worden teruggebracht. De lok is opgenomen in het "Nationaal Register Railmonumenten" onder nummer 087 met als object-status "A". De lok is om de volgende redenen gewaardeerd:

Diesellocomotief NS 162 is een unieke representant van een belangrijke ontwikkeling in het Nederlandse railvervoer. De locomotief behoort tot de dieselmechanische locomotieven waarmee de Nederlandse Spoorwegen direct na
de Tweede Wereldoorlog het goederenvervoer op de door het bedrijf overgenomen interlokale tramlijnen van de Nederlandsche Tramweg-Maatschappij voortzette, totdat hiervoor modernere dieselelektrische locomotieven beschikbaar kwamen.

Via de verschillende pagina's, te vinden in het menu links, kunt U ons project volgen. Indien er onderwerpen zijn aangepast/toegevoegd dan staat er een * achter de keuze. Die pagina's zijn dan gewijzigd sinds de datum bij "Update". Overname van foto's op deze website alleen toegestaan voor persoonlijk gebruik. Publicatie op andere websites en/of andere media ZONDER toestemming ten strengste verboden! Voor een grotere uitvoering van een opname (voor persoonlijk gebruik!!!) stuur een e-mail!

Vriendelijk verzoek:

Als U ons project financiŽel wilt steunen: maak dan een bijdrage over op gironummer 4370419 t.n.v. Stibans lok 162 te 's Heerenberg.  Als U ons project op een andere manier wilt steunen; of U heeft aanvullingen, vragen of opmerkingen: stuur dan een e-mail naar:  ns-162(a)isonsproject nl  (Let op: verander de (a) in @ !!)

Alvast Hartelijk dank voor Uw bijdrage!!

Disclaimer:  Op alle gegevens vermeld op deze website, en de foto's gebruikt op deze website, gelden copyright regels!! Gerbuik hiervan is ALLEEN NA TOESTEMMING van de beheerder toegestaan. Overname zonder toestemming leidt ALTIJD tot vervolging! Alle informatie op deze website is zorgvuldig gecontroleerd op juistheid. De beheerder van deze site is echter niet verantwoordelijk voor het gebruik van de informatie van deze website. Tevens is de beheerder van deze site niet verantwoordelijk voor de inhoud van andere externe website's die kunnen worden bereikt na het klikken op een link ergens op deze website....